× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Dôležité súboje tabuľkových susedov


26.02.2021

42. kolo našej najvyššej súťaže je na programe už dnes, 26. februára 2021 a čaká nás v ňom šestica zaujímavých duelov. Jubilejný tisíci duel v najvyššej súťaži odohrajú Barani, veľmi zaujímavými budú do ďalších bojov o prvú šestku aj zápasy štyroch tabuľkových susedov, ktorí sa pohybujú v okolí hranice prvej šestky. V oslabenej zostave nastúpi Slovan a Miškovec tak dostáva príležitosť bodovať a pokúsiť sa prebojovať do predkola play – off. Všetko, čo nás v dnešnom kole čaká, sme rozobrali v nasledujúcich riadkoch.

 

Čaká Liptákov ďalší debakel?

Vzhľadom na pozíciu v ligovej tabuľke a nulové šance na postup v nej, Liptáci aktuálnu sezónu už iba dohrávajú. Využili to už tri tímy  - Poprad, Detva a Košice a okrem troch povinných bodov si v zápasoch s Liptákmi vysokými víťazstvami vylepšili svoje skóre. Vzhľadom na útočný potenciál Zvolena očakávame podobný priebeh aj v dnešnom zápase, Rytieri patria spolu s Trenčínom a Slovanom Bratislava k najofenzívnejším mužstvám ligy. Čokoľvek iné, než víťazstvo Zvolena, by bolo obrovským prekvapením, avšak dá sa predpokladať, že Liptáci do konca sezóny ešte raz prekvapia. V zápase so Zvolenom to však zrejme nebude.

 

Slovan s výrazne oslabeným kádrom

Slovan Bratislava bude na svojom ľade hostiť DVTK Miškovec. Pri pohľade na vzájomné zápasy týchto dvoch celkov v doterajšej histórii, vidíme pomerne vyrovnanú bilanciu – 3 víťazstvá DVTK, 4 víťazstvá Slovana, z toho jedno po predĺžení, Miškovcu sa teda proti dnešnému súperovi pomerne darí, čo dokázal už aj v prebiehajúcej sezóne. Domáci avizujú problémy v útoku, chýbať bude šesť zranených útočníkov Belasých, v ofenzíve zrejme nastúpi aj obranca Brodzinski. Napriek tabuľkovému rozdielu, aktuálna forma Slovana a absencie v hráčskom kádri dávajú celku z Maďarska pomerne veľké šance na zaznamenanie bodového úspechu. DVTK potrebuje čo najskôr bodovať a práve zápas so Slovanom môže byť ten, v ktorom sa nakopnú na víťaznú vlnu.

 

Barani s jubilejným zápasom

Zápas medzi HC´05 Banská Bystrica a HK Poprad bude jubilejným tisícim pre Baranov v najvyššej súťaži. Bystričania v aktuálnej sezóne nad Kamzíkmi ešte nevyhrali, momentálne však majú najlepšiu formu z celej sezóny a pre zachovanie účasti v predkole play – off potrebujú bodovať, hoci nie úplne nevyhnutne. Poprad si po zbabranom finále Tipsport Kaufland Cupu napravil chuť víťazstvom a čistým kontom v zápase proti Slovanu, mierne zakopnutie druhého Zvolena v nedeľnom zápase dokonca prinieslo Popradu osamostatnenie na čele tabuľky, hoc len o bod. Podtatranci si však vedúcu pozíciu budú chcieť zachovať a preto možno očakávať zaujímavý zápas.

 

Skončí úspešná séria Michaloviec?

Michalovčania od začiatku kalendárneho roka podávajú perfektné výkony, ktoré im priniesli aktuálne tretiu priečku v tabuľke. Michalovce ťahajú sériu deviatich zápasov v rade, pri pohľade na posledných sedemnásť zápasov, teda odohraných od začiatku roka 2021, vidíme na konte Líšok iba tri prehry. Vzhľadom na aktuálnu formu a postavenie, môžeme predpokladať, že v zápase s Novými Zámkami by mali Michalovčania bodovať. Avšak, Býci potrebujú bodovať a v poslednom období predvádzajú zlepšené výkony, čo prinieslo aj zisk bodov. Preto možno z ich strany proti Zemplínčanom očakávať vyrovnaný a atraktívny zápas, ktorý sa môže skončiť víťazstvom oboch celkov.

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Súboje tabuľkových susedov

Dôležitý tabuľkový súboj čaká dnes na dvojicu Nitra-Detva. Vzhľadom na to, že rovnaký tabuľkový súboj čaká aj dvojicu Košice – Trenčín, bude veľmi zaujímavé sledovať počínanie v oboch zápasoch. Víťaza dvojice Nitra – Detva totiž čaká postup na piatu priečku a výraznejší bodový nárast medzi piatym a ôsmym, teda porazeným z dvojice Košice – Trenčín. Zároveň získa tím, ktorý bude po dnešnom kole na piatej priečky psychologickú výhodu v ďalších súbojoch.

Detva a Nitra majú okrem rovnakej tabuľkovej pozície vzácne vyrovnanú aj aktuálnu formu, Nitrania po víťazstve vo finále Tipsport Kaufland Cup dokázali zvíťaziť aj v nedeľu na ľade Miškovca, Detva po vysokej výhre na Liptove zvíťazila aj v dôležitom zápase s Duklou Trenčín. V aktuálnej sezóne má pozitívnu bilanciu vzájomných zápasov práve Nitra, avšak je veľmi pravdepodobné, že body sa pod Zoborom budú aj deliť.

Z dvojičky Trenčín – Košice sú na tom z hľadiska aktuálnej formy lepšie Oceliari a svojho tabuľkového suseda, na ktorého strácajú bod, môžu dnes preskočiť. Dukle sa v ostatných zápasoch príliš nedarí, z posledných piatich vyhrala len nad DVTK, dokázala však potrápiť Michalovce. Oceliari naopak prehrali iba raz, a to v dueli s Novými Zámkami, dokázali však zdolať Detvu aj Zvolen a tak bude veľmi zaujímavé sledovať aj tento zápas, do ďalších bojov o prvú šestku totiž môže veľa napovedať.

autor: Radovan Slávik | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY